Activiteiten

Jachthonden vzw

ArchiefHunting Meux 2014

Clubmatch 2014

Wandeling Tessenderlo 2014

Sint-Hubertusviering 2014

Wandeling Breskens 2015

EHBO voor (jacht)honden 2015

Jagd Kalkar 2015

Wandeling Averbode 2015

Hunting Gent 2015

Wandeling Berlare 2015

Proevenwedstrijd Nijvel 2015

Sint-Hubertusviering 2015VerenigingsactiviteitenKijk hieronder voor onze activiteiten & evenementen

CURSISTENWEDSTRIJD  21 JULI  2019


We sluiten op  21 juli 2019 onze lessenreeks 'africhting' af met een cursistenwedstrijd en gezellige barbecue.


Start proeven: 10.00u
Barbecue voorzien omstreeks 13.00u


SUPPORTERS  OP  POST --  IEDEREEN WELKOM !!


Adres:  Camping Heidestrand, Zwanenstraat 105, Zonhoven

Initiatiedag veldwerk


Elk voorjaar organiseren we een initiatiedag veldwerk.

Het veldwerk is waarschijnlijk het minst bekende onderdeel van het ganse jachtgebeuren, vandaar vooreerst een woordje uitleg. 


Voor onze staande jachthonden begint dit 'spelletje met de wind' bij het gebruiken van hun enorm goed ontwikkeld reukorgaan.  Ze gaan hun neus gebruiken om wild op te sporen. Dit doen ze door een terrein in een zig-zag patroon (ook wel revieren genoemd) af te lopen om zo de geur van wild in hun neus te krijgen.   Eens ze deze geur hebben, zal de hond plots stil blijven staan (staande hond).  Dit geeft de baas of voorjager de kans om dichterbij de hond te komen en hem het commando te geven dat hij het wild mag 'opstoten'.  Eens de fazant (of patrijs, ....) opvliegt, kan hij geschoten worden.  Dan rest onze staande hond enkel nog het laatste aspect van het jachtverloop af te handelen: nl het geschoten wild aan z'n baas overhandigen (apporteren). 

Hier heeft u samen met uw weimaraner het ganse jachtverloop afgewerkt, vandaar dat we aanraden om tijdens uw opleiding dit normale verloop aan te houden, dwz, wild opsporen, voorstaan en pas later het apporteren aanleren.  Dat is meteen ook de reden waarom de cursus veldwerk eerst wordt gegeven, de cursus africhting is hier een normaal vervolg van.


Interesse in deze opleiding ? 

De initiatie zal  gegeven worden in april.  Locatie van samenkomst: Stationsstraat 51, 3440 Zoutleeuw


Voor onze VIP-leden is de opleiding gratis, de overige leden betalen hiervoor 50€.  Deelnemen kan via dit inschrijvingsformulier in te vullen en terug te sturen naar opleidingen@deweimaraner.be.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.  Heeft u nog bijkomende vragen of opmerkingen ?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Inschrijvingsformulier  (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)Cursus 'Africhting'


Elk voorjaar bieden we een cursus 'africhting' aan .  Het is de bedoeling dat je na +/-15 lessen, ofwel, na 4 maanden met je hond kan deelnemen aan de vele wedstrijden die georganiseerd worden tijdens de zomermaanden.  Hiervoor trainen we om te beginnen zeer intensief op gehoorzaamheid (volgen, zitten en liggen op afstand), om daarna over te gaan tot apporteren, markeren, apporteren uit en over water, schotvastheid, etc ...  Om deel te nemen is geen specifieke ervaring nodig, maar een basis aan gehoorzaamheidstraining vooraf is geen overbodige luxe.   

De eerste les is op zondag 3 maart '19 om 9u30, vervolgens elke zondagochtend.  De laatste cursusdag is op 30 juni '19, aansluitend zal op 21 juli een cursistenwedstrijd doorgaan. 

Locatie: Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven


Aan het einde van de cursus volgt een niet-officiele africhtingswedstrijd voor onze cursisten.   Het is een unieke kans om jezelf en je hond te testen op de opgedane kennis.


Inschrijven kan dmv ditinschrijvingsformuliertot het maximum deelnemers werd bereikt. 

VIP-leden nemen gratis deel aan de cursus.  Voor verdere vragen, aarzel niet ons te contacteren via opleidingen@deweimaraner.be of één van onze andere medewerkers.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.


Inschrijvingsformulier (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)       Verder op ons activiteitenlijstje plannen we o.a.

Sint-Hubertusviering, showtraining, kleiduifschieten, infoavonden met gastsprekers, .....


Voor alle activiteiten of evenementen georganiseerd door vzw Jachthondenvereniging De Weimaraner dient eenieder ervoor te zorgen dat hun hond(en) in orde is/zijn met de vereiste inentingen. Onze vereniging is  niet verantwoordelijk voor ongevallen of schade van gelijk welke aard, veroorzaakt door deelnemende honden.  Het afsluiten van een familiale verzekering wordt aangeraden.


=======     De website in de gaten houden is de boodschap     ======