Activiteiten

Jachthonden vzw

ArchiefHunting Meux 2014

Clubmatch 2014

Wandeling Tessenderlo 2014

Sint-Hubertusviering 2014

Wandeling Breskens 2015

EHBO voor (jacht)honden 2015

Jagd Kalkar 2015

Wandeling Averbode 2015

Hunting Gent 2015

Wandeling Berlare 2015

Proevenwedstrijd Nijvel 2015

Sint-Hubertusviering 2015VerenigingsactiviteitenKijk hieronder voor onze activiteiten & evenementen

  13 oktober 2019: initiatiedag zweetwerk door Dhr. John Feijen
Dhr. John Feijen uit Nederland zal speciaal voor onze vereniging een initiatiedag zweetwerk verzorgen.  Deze dag zal doorgaan in Budel-Schoot (NL), nabij Hamont-Achel.  We starten om 9u30 met een theoretische uiteenzetting betreffende het zweetwerk op zich, maar ook het herkennen van sporen, het onderzoeken van de aanschotplaats, enz... In de namiddag trekken we met de honden het bos in om deze theorie in de praktijk om te zetten.  

Wenst u graag deel te nemen aan deze initiatiedag, schrijf dan snel in door het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen naar info@deweimaraner.be én het correcte bedrag over te maken op rekeningnummer BE12 3631 2927 7192.
(Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 10 honden !)

Wat is zweetwerk ?
Zweet is het bloed afkomstig van schalenwild (=wild met hoeven).  Zweet komt vrij na een schot of een aanrijding met een motorvoertuig.  Vaak zal het wild nog wegvluchten, maar op de aanschotplaats zal men diverse schottekens kunnen aantreffen.  Afhankelijk van wat men daar aantreft, kan men afleiden waar het dier werd getroffen, hoever ht nog is gelopen en welke richting het uitging.  Al deze aanwijzigen zijn dan weer belangrijk om een nazoek te beginnen.

INSCHRIJVINGEN  GESLOTEN  -  MAXIMUM  AANTAL  DEELNEMERS  BEREIKT

Sint Hubertusviering  GROBBENDONK    10 november 2019
Voor onze traditionele Sint-Hubertusviering zijn we dit jaar te gast in de prachtige Kempen, meer bepaald in Grobbendonk. 

Aan het authentieke Café Den Herberg organiseren uitbaters Dorien en Bartel wederom een gezellige Sint-Hubertusviering.

Daar waar Nete en AA samenvloeien, stroomt er rijkelijk gerstenat uit de tap. Café Den Herberg, ondergebracht in Kasteel Neerhof te Grobbendonk, is een authentieke kroeg met verborgen verhalen én een unieke setting om een traditie als de Sint-Hubertusviering in ere te houden.

Er valt voor iedereen wat te beleven: misviering en zegening van dieren en brood, wildgerechten, wildveiling tvv kinderkankerfonds, jachthoornblazers en veel meer.

Iedereen welkom!


Noteer alvast in uw agenda: zondag 10 november, doorlopend tussen 13.00 en 19.00u in Café Den Herberg, Hofeinde 20, 2280 Grobbendonk

Initiatiedag veldwerk


Elk voorjaar organiseren we een initiatiedag veldwerk.

Het veldwerk is waarschijnlijk het minst bekende onderdeel van het ganse jachtgebeuren, vandaar vooreerst een woordje uitleg. 


Voor onze staande jachthonden begint dit 'spelletje met de wind' bij het gebruiken van hun enorm goed ontwikkeld reukorgaan.  Ze gaan hun neus gebruiken om wild op te sporen. Dit doen ze door een terrein in een zig-zag patroon (ook wel revieren genoemd) af te lopen om zo de geur van wild in hun neus te krijgen.   Eens ze deze geur hebben, zal de hond plots stil blijven staan (staande hond).  Dit geeft de baas of voorjager de kans om dichterbij de hond te komen en hem het commando te geven dat hij het wild mag 'opstoten'.  Eens de fazant (of patrijs, ....) opvliegt, kan hij geschoten worden.  Dan rest onze staande hond enkel nog het laatste aspect van het jachtverloop af te handelen: nl het geschoten wild aan z'n baas overhandigen (apporteren). 

Hier heeft u samen met uw weimaraner het ganse jachtverloop afgewerkt, vandaar dat we aanraden om tijdens uw opleiding dit normale verloop aan te houden, dwz, wild opsporen, voorstaan en pas later het apporteren aanleren.  Dat is meteen ook de reden waarom de cursus veldwerk eerst wordt gegeven, de cursus africhting is hier een normaal vervolg van.


Interesse in deze opleiding ? 

De initiatie zal  gegeven worden in april.  Locatie van samenkomst: Stationsstraat 51, 3440 Zoutleeuw


Voor onze VIP-leden is de opleiding gratis, de overige leden betalen hiervoor 50€.  Deelnemen kan via dit inschrijvingsformulier in te vullen en terug te sturen naar opleidingen@deweimaraner.be.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.  Heeft u nog bijkomende vragen of opmerkingen ?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Inschrijvingsformulier  (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)Cursus 'Africhting'


Elk voorjaar bieden we een cursus 'africhting' aan .  Het is de bedoeling dat je na +/-15 lessen, ofwel, na 4 maanden met je hond kan deelnemen aan de vele wedstrijden die georganiseerd worden tijdens de zomermaanden.  Hiervoor trainen we om te beginnen zeer intensief op gehoorzaamheid (volgen, zitten en liggen op afstand), om daarna over te gaan tot apporteren, markeren, apporteren uit en over water, schotvastheid, etc ...  Om deel te nemen is geen specifieke ervaring nodig, maar een basis aan gehoorzaamheidstraining vooraf is geen overbodige luxe.   

De eerste les is op zondag 3 maart '19 om 9u30, vervolgens elke zondagochtend.  De laatste cursusdag is op 30 juni '19, aansluitend zal op 21 juli een cursistenwedstrijd doorgaan. 

Locatie: Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven


Aan het einde van de cursus volgt een niet-officiele africhtingswedstrijd voor onze cursisten.   Het is een unieke kans om jezelf en je hond te testen op de opgedane kennis.


Inschrijven kan dmv ditinschrijvingsformuliertot het maximum deelnemers werd bereikt. 

VIP-leden nemen gratis deel aan de cursus.  Voor verdere vragen, aarzel niet ons te contacteren via opleidingen@deweimaraner.be of één van onze andere medewerkers.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.


Inschrijvingsformulier (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)       Verder op ons activiteitenlijstje plannen we o.a.

Sint-Hubertusviering, showtraining, kleiduifschieten, infoavonden met gastsprekers, .....


Voor alle activiteiten of evenementen georganiseerd door vzw Jachthondenvereniging De Weimaraner dient eenieder ervoor te zorgen dat hun hond(en) in orde is/zijn met de vereiste inentingen. Onze vereniging is  niet verantwoordelijk voor ongevallen of schade van gelijk welke aard, veroorzaakt door deelnemende honden.  Het afsluiten van een familiale verzekering wordt aangeraden.


=======     De website in de gaten houden is de boodschap     ======