Activiteiten

Jachthonden vzw

ArchiefHunting Meux 2014

Clubmatch 2014

Wandeling Tessenderlo 2014

Sint-Hubertusviering 2014

Wandeling Breskens 2015

EHBO voor (jacht)honden 2015

Jagd Kalkar 2015

Wandeling Averbode 2015

Hunting Gent 2015

Wandeling Berlare 2015

Proevenwedstrijd Nijvel 2015

Sint-Hubertusviering 2015VerenigingsactiviteitenKijk hieronder voor onze activiteiten & evenementen

26 januari 2020  Wandeling te Westerlo met aansluitend ledenvergadering en bekendmaking van de winnaar 'Jachthondentrofee 2019'

Op zondag 26 januari wandelen we het nieuwe jaar in door de Merodebossen van Westerlo.  We starten om 14.00 aan Domein Den Asberg, waar we omstreeks 15u30 de algemene ledenvergadering aanvatten.  Hier zullen we heel even stilstaan bij het afgelopen jaar, maar vooral vooruitblikken naar wat 2020 ons brengt.  We sluiten af met de bekendmaking van de winnaar van onze wisselbeker.  Hij of zij mag een gans jaar pronken met een mooi kunstwerkje in huis !


Samenkomst om 14.00u aan Domein Den Asberg, Asberg 28, 2260 Westerlo

Initiatiedag veldwerk


Elk voorjaar organiseren we een initiatiedag veldwerk.

Het veldwerk is waarschijnlijk het minst bekende onderdeel van het ganse jachtgebeuren, vandaar vooreerst een woordje uitleg. 


Voor onze staande jachthonden begint dit 'spelletje met de wind' bij het gebruiken van hun enorm goed ontwikkeld reukorgaan.  Ze gaan hun neus gebruiken om wild op te sporen. Dit doen ze door een terrein in een zig-zag patroon (ook wel revieren genoemd) af te lopen om zo de geur van wild in hun neus te krijgen.   Eens ze deze geur hebben, zal de hond plots stil blijven staan (staande hond).  Dit geeft de baas of voorjager de kans om dichterbij de hond te komen en hem het commando te geven dat hij het wild mag 'opstoten'.  Eens de fazant (of patrijs, ....) opvliegt, kan hij geschoten worden.  Dan rest onze staande hond enkel nog het laatste aspect van het jachtverloop af te handelen: nl het geschoten wild aan z'n baas overhandigen (apporteren). 

Hier heeft u samen met uw weimaraner het ganse jachtverloop afgewerkt, vandaar dat we aanraden om tijdens uw opleiding dit normale verloop aan te houden, dwz, wild opsporen, voorstaan en pas later het apporteren aanleren.  Dat is meteen ook de reden waarom de cursus veldwerk eerst wordt gegeven, de cursus africhting is hier een normaal vervolg van.


Interesse in deze opleiding ? 

De initiatie zal  gegeven worden in april.  Locatie van samenkomst: Stationsstraat 51, 3440 Zoutleeuw

Zodra de data voor 2020 bekend zijn, worden deze hier gepubliceerd !

Voor onze VIP-leden is de opleiding gratis, de overige leden betalen hiervoor 50€.  Deelnemen kan via dit inschrijvingsformulier in te vullen en terug te sturen naar opleidingen@deweimaraner.be.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.  Heeft u nog bijkomende vragen of opmerkingen ?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Inschrijvingsformulier  (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)Cursus 'Africhting'


Elk voorjaar bieden we een cursus 'africhting' aan .  Het is de bedoeling dat je na +/-18 lessen, ofwel, na 4 maanden met je hond kan deelnemen aan de vele wedstrijden die georganiseerd worden tijdens de zomermaanden.  Hiervoor trainen we om te beginnen zeer intensief op gehoorzaamheid (volgen, zitten en liggen op afstand), om daarna over te gaan tot apporteren, markeren, apporteren uit en over water, schotvastheid, etc ...  Om deel te nemen is geen specifieke ervaring nodig, maar een basis aan gehoorzaamheidstraining vooraf is geen overbodige luxe.   

De eerste les is op zondag 1 maart '20 om 9u30, vervolgens elke zondagochtend.  De laatste cursusdag is op 28 juni '20, aansluitend zal op 19 juli een cursistenwedstrijd doorgaan. 
De lessen zullen op maat gegeven worden van het niveau van de deelnemende honden.   Deelname aan de cursus africhting is vanaf 2020 140€.  Hiermee bent u dan meteen ook VIP-lid en krijgt u het driemaandelijks clubblad toegestuurd, én neemt u deel aan andere activiteiten aan een voordelig tarief.  Wenst u graag uw deelname aan onze opleiding africhting zeker te stellen, download dan hier uw inschrijvingsformulier.

Vanaf 2020 zullen ook hondjes jonger dan één jaar 10 lessen kunnen volgen ter voorbereiding op de cursus africhting aan 70€.  Deze lessen zullen doorgaan op zondagmiddag vanaf 12u30.  Omdat deze jonge hondjes nog geen lange tijd geconcentreerd kunnen werken, zullen deze lessen telkens korte tijd in beslag nemen.  De exacte cursusdagen zijn af te spreken tussen instructeur en cursist.  Bij inschrijving en na overschrijving van het correcte bedrag ontvangt u een 10-lessenkaart welke de instructeur bij aanvang van elke lesdag zal afstempelen.  
Wenst u graag uw puppy een goede start te geven en hem/haar voor te bereiden op de opleiding africhting, download dan snel uw inschrijvingsformulier.

Locatie: Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven

Verder op ons activiteitenlijstje plannen we o.a.

Sint-Hubertusviering, showtraining, kleiduifschieten, infoavonden met gastsprekers, .....


Voor alle activiteiten of evenementen georganiseerd door vzw Jachthondenvereniging De Weimaraner dient eenieder ervoor te zorgen dat hun hond(en) in orde is/zijn met de vereiste inentingen. Onze vereniging is  niet verantwoordelijk voor ongevallen of schade van gelijk welke aard, veroorzaakt door deelnemende honden.  Het afsluiten van een familiale verzekering wordt aangeraden.


=======     De website in de gaten houden is de boodschap     ======